KLIMAATADAPTIE

We merken al enkele jaren dat het klimaat stevig veranderd. Nederland moet zich voorbereiden op de risico’s van dit veranderende klimaat. Bij Ketelaars Groen & Infra staat klimaatadaptatie dan ook hoog in het vaandel.

Hittestress

Hittestress is de meest bedreigende van alle klimaatextremen en daarom een belangrijk aandachtspunt bij klimaatadaptatie. Om hittestress zoveel mogelijk te beperken kan Ketelaars Groen & Infra u adviseren en begeleiden omtrent keuzes in materiaalsoorten of bij het realiseren van (extra) groene toepassingen. Daarnaast bieden toepassingen als groene daken ook uitkomst.

Informeer gerust naar onze innovatieve mogelijkheden op het gebied van klimaatadaptatie. Ketelaars Groen & Infra denkt graag met u mee.

Ga direct naar:

Waterberging

Door klimaatverandering ontstaan er steeds drogere en warmere zomers gecombineerd met fikse buiten waarin binnen korte tijd een grote hoeveelheid neerslag valt. Onze bodem heeft echter het vermogen om water op te nemen, ook wel waterberging genoemd.

Bij een onverharde bodem kan het water in de bodem sijpelen. Het water zakt geleidelijk uit naar het grondwater en vanuit daar vindt het zijn weg naar bronnen, beken en rivieren. Begroeiing zorgt daarnaast voor een geleidelijke opname van het water in de bodem en beschermt deze ook tegen uitdroging en erosie.

Ketelaars Groen & Infra kan op het gebied van waterberging perfect adviseren en realiseren. Denk aan oplossing als groene daken, gescheiden riolering, en extra groene toepassingen in onze leefomgeving.

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AFSRPAAK

Geen titel(Vereist)
Facebook
Instagram
LinkedIn